Marcato Atlas pastakone
119,00 €
Kuvaus
Pastan valmistaminen ei ole piiraan tekoa vaikeampaa. Tuorepastan salaisuus on taikinan huolellinen vaivaaminen ja ohueksi kauliminen. Pastakoneen avulla pastataikinan saa vaivatta kaulittua ohueksi ja vaivannäkö palkitaan, sillä mikään ei voita itse tehtyä pastaa. Pastakoneessa on telat, joiden etäisyyttä toisistaan voi säätää. Pastataikinan kaulitseminen aloitetaan suurimmalla mahdollisella aukolla. Pala pastataikinaa painellaan käsissä litteäksi ja kaulitaan pastakoneen telojen lävitse. Kaulittu taikina käännetään kolmin kerroin ja kaulitaan uudelleen telojen lävitse samalla aukon suuruudella. Tämä toistetaan muutaman kerran ennen kuin telojen aukkoa pienennetään aste kerrallaan. Aukon pienentämistä jatketaan, kunnes on saavutettu sopivan paksuinen taikina. Valmiiksi kaulitusta taikinalevystä voi leikata veitsellä sopivan kokoisia paloja esimerkiksi lasagnea varten, ottaa muotilla paloja ravioleja varten tai leikata taikinalevy pastakoneen leikkuuterillä ohuiksi nauhoiksi. Valmis pasta asetellaan pastankuivaustelineelle tai pyyhkeen päälle odottamaan kypsennystä. Pastakoneen ulkopinta puhdistetaan nahkealla liinalla ja telat harjalla. Puhdistuksessa ei tule koskaan käyttää vettä, sillä se ruostuttaa koneen pilalle.