Ruostumattomasta teräksestä valmistettu teräskattila tai -kasari on kuitenkin huono ja epätasainen lämmönjohtaja. Siksi teräskattiloissa ja -kasareissa onkin alumiinipohja, aiemmin myös kuparipohja, joka parantaa niiden lämmönjohtokykyä. Mitä paksumpi pohja, sitä parempi. Nykyisin alumiinipohja on kapsuloituna ruostumattoman teräksen sisälle, jolloin alumiini ei ole näkyvissä eikä vaikuta astian pesuun tai käyttöön. Usein kattiloiden seinämät ovat ohuita, jolloin ne ovat myös huonoja lämmönvaraajia. Tässäkin pätee se, että mitä paksumpi ja tukevampi terässeinämä on, sitä parempi kattila. Pelkällä pohjarakenteella ei kuitenkaan saada lämpöä johdetuksi keittoastian seinämiin, siksi kattiloita valmistetaan myös nk. sandwich- eli kerrosmateriaaleista, jolloin ruostumaton teräs on astian sisä- ja ulkopinnalla ja välissä on alumiinikerros, parhaimmissa useampia. Siksi teräskattiloissa on paljon eroja eri merkkien ja laatujen välissä. Ruostumatonta terästäkin on paljon erilaisia, joten niiden ostoon kannattaa paneutua. Teräskattilaa hankittaessa kannattaa tarkistaa, käykö kyseinen kattila induktioliedelle.

teksti jatkuu tuotteiden jälkeen...

Ruostumatonteräs kattilat ja kasarit

Ruostumaton teräs on yleinen kattiloiden ja kasareiden valmistusmateriaali. Se on kestävä, sitkeä ja myrkytön, eikä se reagoi ulkopuolisten aineiden kanssa. Teräskattilaan tai kasariin eivät vaikuta keittiössä käytetyt hapot ja emäkset. Ruostumattomia terässeoksia on paljon, mutta parhaana keittoastioiden teräksenä pidetään nk. krominikkeliterästä, jossa on merkintä 18/10. Tämä tarkoittaa, että seoksessa on 18% kromia ja 10% nikkeliä.