Kokkipuoti - home Kokkipuoti > Frontpage - nostot - vasen > Japanilainen veitsi
GLO_940x529

Japanilainen veitsi

Japanilaiset veitset eroavat eurooppalaisista veitsistä. Japanilaisen veitsen terän särmä on hiottu huomattavasti eurooppalaista särmää ohuemmaksi. Lisäksi terä on yleensä karkaistu kovemmaksi. Japanilainen veitsi edellyttääkin kunnioittavampaa huolenpitoa ja käsittelyä kuin mihin me eurooppalaiset olemme tottuneet. Japanilainen kokkiveitsi tai sanoku ei kuitenkaan koskaan voi olla keittiön ainoa veitsi, sillä sen terä on herkkä kovalle (luille, ruodoille), sitkeälle (jälkiuunileipä) tai kuituiselle (maissintähkän keskiosa).

Japanilaista veistä ei tarvitse teroittaa usein, mutta käytön jälkeen kannattaa käyttää posliinipuikkoa, ei metallista, joka nostaa käytössä kääntyneet metallikiteet takaisin pystyyn. Hiovaa teroitinta käytetään vain, kun alkuperäistä terävyyttä ei saada posliinipuikolla takaisin.

Kai Shun santoku 199,- Kai Shun kokkiveitsi 199,- DM-0700-270Kai Shun vihannesveitsi 107,-
GLO_17121-270Global G-21 renssausveitsi 135,- Global kokkiveitsi 135,- g-9-270Global leipäveitsi 135,-
Mac Superior santoku 85,- Mac Superior kokkiveitsi 97,- Mac Superior vihannesveitsi 48,-
Wüsthof veitsimagneetti 47,- KK-50P-270Mac Kid’s lastenveitsi 35,- 7270-270Wüsthof veitsiteline 39,-
Timanttiviila_Dianova_Cook-270Timanttiviila 45,- Mac posliinipuikko 23,50 Kai hiomakivi 63,00