Kokkipuoti - home
TW_kuikat-940x529

Tapio Wirkkala ja Rosenthal Kokkipuodissa 1.7.-30.9.2012

Helsinki Design Capital -juhlavuoden kunniaksi saksalainen Rosenthalin posliinitehdas on herättänyt henkiin ja uudelleen lanseerannut Tapio Wirkkalan heille vuodesta 1957, neljäntoista vuoden ajan, suunnittelemia vaaseja ja koriste-esineitä. Näistä Tapio Wirkkalan esineistä Rosenthal on koonnut Design from Finland -teemalla näyttelyn, joka on esillä 1.7.-30.9.2012 ‘kellarigalleriassamme’. Näyttely on avoinna myymälämme aukioloaikoina.

Rosenthalin tehdas on valmistanut tuotteista rajoitetut erät, jotka on merkattu ‘Design Tapio Wirkkala, Rosenthal, Limited edition 2012′. Näitä tuotteita on myynnissä myymälässämme rajoitetusti näyttelyn ajan.

Elips-maljakko Kuikka 1961 Pollo-maljakko 1970
Tämän ajattoman sisustusmaljakon muotokieli sopii moneen eri sisustukseen – moderniin ja klassiseen. Maljakon materiaali on mattaposliini ja siitä on kaksi kokoa: 9cm ja 13cm. Tapio Wirkkala suunnitteli kuikkia erilaisista materiaaleista: posliinista, puusta, pronssista ja hopeasta. Posliinisten kuikkien muotokieli on kaunis ja ajaton viestien luonnon inspiroivasta voimasta. Kuikkien materiaali on mattaposliini ja sitä on kahta kokoa: 22cm ja 38cm. Pollo-maljakot ovat ajatonta designia jokaiseen kotiin. Pollojen ‘kaulaa’ kiertää Wirkkalalle tunnusomainen reliefimäinen pistekuvio. Polloa on kolmea kokoa: 8cm, 10cm ja 20cm. Pollosta on saatavilla myös suola- tai pippurisirotin.
Spot Relief-maljakko 18cm 1968 Spot Relief-maljakko 24cm 1968 Spot Relief-maljakko 20cm 1968
Spot Relief-maljakot ovat klassisen tyylipuhtaat ja niistä voi aistia menneen ajan. Maljakot ovat geometrisiä ja niiden kiiltävän ja matan posliinin yhdistelmä puhuttelee niin miehiä kuin naisiakin. Spot Relief-maljakkoa on kome erilaista. Spot Relief-maljakot ovat klassisen tyylipuhtaat ja niistä voi aistia menneen ajan. Maljakot ovat geometrisiä ja niiden kiiltävän ja matan posliinin yhdistelmä puhuttelee niin miehiä kuin naisiakin. Spot Relief-maljakkoa on kome erilaista. Spot Relief-maljakot ovat klassisen tyylipuhtaat ja niistä voi aistia menneen ajan. Maljakot ovat geometrisiä ja niiden kiiltävän ja matan posliinin yhdistelmä puhuttelee niin miehiä kuin naisiakin. Spot Relief-maljakkoa on kome erilaista.
Paperipussi 1977 Ura-maljakko 1961 Paperipussi 1977
 Paperipussi on Rosethalin yksi kansainvälisesti parhaiten myyty tuote. Se on ajaton ja käytännöllinen tuote, joka kuvastaa suomalaista kädentaitoa ja muotoilua. Valkoinen paperipussi on valmistetaan lasitetusta posliinista ja sitä saa useita eri kokoja. Lisäksi on saatavilla rajoitettu erä – Helsinki World Design Capital Limited Edition 2012 – pientä, 9cm korkeaa, lasitetusta posliinista valmistettua paperipussia. Vuonna 1961 suunniteltu ura-maljakko otettiin uudelleen Rosenthalin tuotantoon vuonna 2011, jolloin se edusti Studio-Line -sarjan 50-vuotista juhlavuotta. Tämä urista inspiraationsa saanut maljakko on ajaton klassikko, joka sopii moneen eri sisustustyyliin – se on myös loistava kiitos hienosta urasta. Ura-maljakon materiaali on mattapintaista posliinia ja sitä on kolmea kokoa: 18cm, 22cm ja 26cm. Paperipussi on Rosethalin yksi kansainvälisesti parhaiten myyty tuote. Se on ajaton ja käytännöllinen tuote, joka kuvastaa suomalaista kädentaitoa ja muotoilua. Ruskea paperipussi on mattaposliinia ja sitä valmistetaan useita eri kokoja.

Curated by Kokkipuoti
Curated tulee latinan sanasta ’curare’, joka tarkoittaa huolehtia, hoitaa, vaalia, järjestää taidenäyttely. Curated by Kokkipuoti on erilaiset vaihtuvat teemakokonaisuudet ja mielenkiintoiset ruokakulttuurin liittyvät näyttelyt, jotka ovat saatavilla ja esillä vain rajoitetun ajan. Esittelemme ruokakulttuuria vaihtelevasti ja yllättävilläkin yhdistelmillä. Uutta, ajankohtaista, innostavaa!